Å reise er å leve

Å reise er en av de mest spennende ting man kan gjøre for å komme seg vekk fra hverdagens kjas og mas. Det er en fantastisk måte å lade opp batteriene og slappe av i både hodet, kroppen og sjelen. Les med her for å finne ut av alle fordelene ved å utforske andre kulturer og skikker, og hvordan det forbedrer både det mentale, følelsesmessige og fysiske velvære.

Komfortsonen er ikke alltid det beste sted

Når du reiser kommer du ut av komfortsonen din og opplever nye ting. Det kan være å prøve ny mat, oppleve en ny kultur eller ta del i et nytt eventyr. I tillegg til at det er spennende å komme ut av komfortsonen, hjelper det også å utfordre ditt verdensbilde ved å gi en masse nye inntrykk, og dette kan være en fin måte å lade batteriene på.

Nyt naturen

Å reise er en suveren mulighet til å gjenopprette kontakten med naturen. Aktiviteter som fotturer, camping eller snorkling kan hjelpe deg å få kontakt med naturen og gjøre deg klar igjen til hverdagens kjas og mas. En reise til Hellas med fly og hotell, for eksempel, behøver ikke å koste all verden, og Hellas har masse natur å by på.

Kulturopplevelser

Det å oppleve nye kulturer, kan virkelig gi et energi boost. Du kan både få en øyeåpnende opplevelse som bidrar til å utvide perspektivet ditt og lade opp batteriene. Visste du for eksempel at i Kuala Lumpur finnes det en 43 meter høy gullbelagt statue som sies å være verdens største statue av den hinduistiske krigergudinnen Murugan?

Vent med å lade mobilen

Prøv heller å lade dine egne batterier, og glem alt om å være på nett og tilgjengelig hele tiden. Å være uten wifi en stund og å være tilstede i øyeblikket kan bidra til å redusere stress og angst, og gi deg mye større overskudd når du etter en stund er tilbake i hverdagens kjas og mas.

Få nye venner

Når man reiser kan man møte nye mennesker som er annerledes enn oss selv. Man kan se verden fra nye perspektiver, og lære nye ting. Å møte nye mennesker kan være en fin måte å få ny kunnskap og å føle seg inspirert.

Ta en pause fra jobben

Uansett hvor mye du elsker jobben din, er det alltid en god ide å ta en pause. Når du kobler av fra stresset i arbeidet og fokuserer på ditt mentale, følelsesmessige og fysiske velvære, kan du komme tilbake til jobb med følelsen av å være uthvilt og motivert.

Skap varige minner

Man skal ikke la en mulighet til å skape varige minner passere. Det er viktig for vår mentale helse å ha gode minner å se tilbake på og som man kan snakke om med dem rundt oss.

Lær nye ferdigheter

Det å lære nye ferdigheter være en berikende opplevelse enten det er å lære et nytt språk, prøve en ny aktivitet eller oppleve en ny kultur.

Husk vaksinasjon

Det er alltid en god ide å sjekke om du har bruk for vaksinasjon for et bestemt reisemål. Sykdommer som difteri og stivkrampe for eksempel er ganske alminnelig mange steder, og kan enkelt unngås med en vaksinasjon før du reiser hjemmefra.